2010. október 27., szerda

Szőrös, barna táska a vintage hangulat jegyében.......



.... Amúgy olyan megtévesztő ez a nagyon finom anyagszerkezetű műszőr, mintha egy élőállatka testét áldoztam volna be ennek a táskának..... Leszögezem, hogy nem bírom elviselni , sem megtapintani az elhullott állatok szőréből készült akármiket......viszolygok a tudattól...... De amikor megláttam ezt műszőrt, és megfogdostam....tudtam, hogy bevállalhatós...és még a maradékból összehozok jó néhány érdekes hangulatú angyalkát is..... ez a táska egy próba volt a jelen pillanatomban........... tesztelem, hogy tetszetős-e ???
A nőcike figurájára egy turkálóban találtam rá, tegnap délután...egy írtó ízléstelen női ingen szerepel jó néhány darab belőle, fekete párducmintákkal megbolondítva....kb: 80-as évek hangulatából megszabva, eredetileg......... És amikor ráleltem, már tudtam, hogy a mai napom meghatározó munkája lesz..... és lőn.............


"........én ...elvagyok varázsolódva és jól feltöltött abszolút, sőt meg nézem megint....hogy a film után jobban elviseljem a kméti szürkeségeket....a sötét ruhás emberek látványát és egyéb randaságot, ami helyileg van jelenleg...hahahaha............. Az indiai részletek, a színorgiák szanaszét...a római laza életérzések, zabálások, közös együttlétek bármelyik utcán ( no depresszió...ott, ugye ??? )....... és Bali..... a paradicsom és ilyen szép emberekkel, mint a főszereplők.............elszálltam, beköltöztem most egy időre a felhők mögé.....
És a filmből kiszűrődős üzenetek, nekem az egyik markáns: " a pusztulás jó, mert a változást hozza el az ember életébe...." és az " összetört szív meg azért ajándék, mert megtanít küzdeni ".............
Ez a film összeállított bennem most egy egységet.....
Gondolom mindenkinek mást üzen a film...... és sok érző és értő embert megszólít...persze sok nő volt a moziban....., de igazából női film ez is....
na, mindegy kellett, jókor jött és pont.......... Ajánlom bárkinek, de úgy gondolom azok, akik már több pofont kaptak az élettől azok veszik jobban az üzeneteit....... és aki fanyalog, az királylány és nem kínlódtatta meg az élet, vagy fiatal......... "

9 megjegyzés:

  1. Szerintem fantasztikus lett:-))))
    Még egy indok, h miért jó turiba járni:-)))
    Én is gyűlölöm az állatszőrt....
    És Utálom a hírességeket is, akiknek az a legnagyonn büszkeség, h olyanokban illetik magukat.
    Műszőr táskám, kabátom, mellényem van, mert imádom, de eredetit SOHA!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Amikor megláttam, hogy már megy a mozikban, egyből kértem a férjem, hogy menjünk, nézzük meg. Én is önigazolásképpen. Persze ő nagyon húzta a száját, de mondtam neki, hogy miről szól és szerintem így megérti majd a mostanában felmerülő kétségeimet, gondjaimat, így megvette a jegyeket. A lányzó imájánál konkrétan magamra ismertem és könnyeztem: változás legyen, ha kell!Legyen valami így vagy úgy!
    Aztán ahogy egyre jobban mélyült, és Indiánál már konkrétan szenvedett, rájöttem, hogy a változás talán nem minden esetben jó...Nem a szenvedés miatt, mert az kell az ember életébe, hogy tanuljon.
    Kell az, hogy egy élet teljesen új értelmet nyerjen? Vagy lehet egyáltalán úgy új életet kezdeni, hogy a régiből a jó dolgok megmaradjanak? Esetleg mindent fel kell adni?
    És ami személy szerint engem a legjobban felkavart: lehetek-e olyan önző, hogy merjek változtatni mások rovására? Azok az emberek, akik végignézik az én változásomat, hogyan élik azt meg?
    Rá kellett jönnöm, hogy én egy elég konzervatív és alázatos életet élek. És minden problémájával, minden gondjával együtt elfogadom, és nem azért mert kényszer, hanem azért, mert ha minden esetben a szél döntené el helyettem, hogy merre menjek, akkor a szél úgy megcsupaszítana, hogy a végén nemcsak meztelen és szabad lennék, hanem magányos is. Én ettől jobban félek, mint a változás hiányától.

    És, mint írtam, Rómáig nagyon szívesen eljutnék, sőt megkockáztatom, talán ott is maradnék, de csak a családommal. Nélkülük nem. Viszont India, pont a spiritulális sokkszínűsége miatt nem tetszik.
    Én hálás vagyok, hogy a családom olyan, amilyen. (És ez a tágabb családomra is értendő, pedig azon a szinten mi is nagyon sokat harcolunk, de kellenek ezek, mert Mi, mint kis család ettől különb értékeket tudunk magunknak gyártani.) Azt hiszem ez lesz az életem, még akkor is, ha szívem mindenestül máshova vágyik ebben a pillanatban: ez el fog múlni. Ez az élet rendje.
    És van még egy dolog: ha minden álmunk teljesülne, akkor az életünk értelmét vesztené, mert nem lehetne tovább álmodozni.
    Persze egyáltalán nem biztos, hogy jól látom, de most így érzem!

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Kössz, nekem is jókor jönne! Végre nem max. 32 éves emberek találkozásáról szól! Megnézem, remélem.
    Szörme? Soha, én amig volt kutyusunk, vele teszteltem: az igazit elkezdte cibálni. Mondjuk én inkább kabátgalléron szeretem. Véleményem szerint bundát (+igazi szőrgallért) és szőrsapkát viselni szerintem erkölcstelen dolog a 21. században!

    VálaszTörlés
  5. Nekem tetszik a táska:) A filmet nem ismerem, de szívesen megnézném.

    VálaszTörlés
  6. Egy héttel ezelőtt minden nap ellenkritikát, azaz lelkesítő propagandát akartam írni ennek a filmnek, de NEM MERTEM. Minden hajnalban megírtam egy posztot, aztán kitöröltem, szégyelni kezdtem az érzéseimet, hogy nekem tetszik egy film, amiről nincs olyan kritika, ami mínuszosként ne emlegetné. Éppen azt éreztem, hogy az emberek már a moziba is elvárásokkal mennek, és nem az élményért, aztán meg hőbölögve kijönnek, hogy már megint nem azt kapták, amit megérdemeltek...
    Köszönöm, hogy visszadtad a hitem, hogy lehet a világot másképpen látni:-))) Ölelés: Colette

    VálaszTörlés
  7. Colette...én már annyira unom ezt az álságos, nyomoronc , felületes maszlagot, amit folyton ránk nyom a környezetünk, ami a tudatos torzítás nevelőeszköze csupán, hogy felejtsük el a valódi énünket, ne érzelgősködjön...legyünk mindig 200 százalékosak, és erősek és kemények és öntudatosak és sikerhajhászok bármi áron...........................
    Na de miféle siker felé vezetős útvesztő ez a görcsös akarat???? Mi lett körülöttünk...fáj érezni a működésképtelenségét nap, mint nap....mennyire letértünk a valódi emberi létünktől..........
    A valódi emberi létünk pedig tele van nem szégyellnivalós, igazi, őszinte érzelmekkel, a tisztulás utáni vágyakkal, a szeretet utáni vágyakkal........... és szerencsére akad még sok jó érzésű ember, aki ápolja ezt az olykor megcsillanó fényeket belőlünk...................
    És jó volt az üzenete, a sokféle üzenete a filmnek...de valószínűleg csak olyan emberek nézik meg, akik akarnak tenni a saját fejlődésükért, boldogságszintjük emeléséért, akik már felébredtek és akiknek elegük van a hamis szférákból.................

    És nagyon értékelem azokat a rendezőket, akik a gusztustalan és töménytelen mennyiségben legyártott agresszív, gyilkolászós filmek helyett egy ilyen szelíd és gondolkodtatós filmbe fektetik bele az
    energiáikat.............................

    Ünneplem ha találkozom érző és értő emberi megnyílvánulásokkal és változatlanul bosszant a sok tompultság és a közöny, mellyel kényelmesebb sokaknak együtt élni és nem látni, nem tenni magukért , a közös jólétért..............................., mert pont emiatt is ilyen állott és romlott körülöttünk oly sok minden, mert túl kényelmes és passzív a sok-sok ember...... ( tisztelet a kivételnek )......és miattuk beáldozódnak sokan, akiknek nem jó így régóta........................

    Sok ilyen filmet...sokat...sokat.....ébresztő...mielőtt sokkal nagyobb baj bekövetkezik............még mindig nem későőőő.....

    Köszönöm Mélisande és Nelli és Hermike a kedves szavakat...........

    VálaszTörlés
  8. Detti Neked is köszönöm és már válaszoltam másképp.......

    VálaszTörlés
  9. Sziasztok
    :)
    (Mar irtam egy hozzaszolast a Szij Melinda cikkhez, amit talan tegnap irtal, Larion, csak nem tudom, hogy atment- e, vagy sem.)

    Igazabol a munkaidat csodalgatom itt a blogodon, nagyon szepek, es meg is kerdezem, hogy lehet- e toled rendelni, es ha igen, hogyan?

    De kozben olvasgatom a cikkeket is, es ezen is megakadt a szemem.
    Ismeroseim szerint nem realista, inkabb idealista es almodozo vagyok, megis, mikor olvasom a velemenyeteket, nem tudom megallni, hogy az ellenkezos velemenyemet ne osszam meg veletek, remelem, nem baj.

    A film, szerintem, nagyon ellapositja az alapjaiban amugy tenyleg jo mondanivalot, ami szamomra az, hogy igenis fontos onmagunk megismerese stb, erzelmek es spiritualitas.
    Viszont a film valahogy idealizalt, tulsagosan sarkosit.
    Mi, itt a modernizalt vilagban, hiaba tudunk arrol, hogy letezik, megerteni igazabol nem tudjuk, mit jelent az, mikor peldaul nincs aram orakig vagy akar napokig, mikor a levego annyira paras, hogy felesleges szep ruhakba oltozni, hisz hamar elhasznalodik, inkabb a praktikussag az ajanlott, mikor a konyhakbol keptelenseg kiirtani a csotanyokat peldaul mert hiaba takaritasz magadnal, es hiaba takarit a szomszed, meg a harmadik szomszed is, ha az utca elhanyagolt, es rossz a csatornazas, es ihatatlan a csapviz.
    Mindezt szerintem nem a valos oldalarol mutatja a film, hanem arra helyezve a hangsulyt, hogy van a no, aki onmagat keresi, es belso harcokat viv meg minden, de hogy miket tapasztalhat meg sajat boren, azt nem, nem mutatja be, igy marad az egesz valotlan, hamis.

    Ez talan csak azert baj, mert az onmegismereshez nem feltetlenul kell utazgatni akar egzotikus, akar kozeli orszagokba.
    Ha az ember utazas nelkul fel tudja ismerni a realitasokat, de megorzi az "almodozos enjet" is, ergo megtalalja a ketto kozott a harmoniat, onmagahoz eppugy kozelebb kerul, mint utazgatva.

    ..Szemely szerint en megis szeretem az ilyen szelsoseges kornyezeteket amugy, ahol kiprobalhatom, mire vagyok kepes (:D).

    VálaszTörlés