2010. augusztus 22., vasárnap

A vasárnapi pozitív hír....



Idén a Washington Post által 11. alkalommal meghirdetett, az Év Utazási Fotója (Washington Post 2010 Travel Photo Contest) pályázaton kivételes magyar sikerek születtek, hiszen a legjobb 10-be három magyar pályázó képe is bekerült! Balogh Zoltán győztes fotója....

Arra gondoltam, hogy annyira unom hallgatni az aktuális órákban a rádióból, vagy a Tv-ből áradós horror híregyvelegek közzétételét, hogy szeretnék időnként pozitív híreket beiktatni a blogomba.....
Egyszerűen nem értem és irritál a folyamat, hogy miért kell gyilkosságokkal-katasztrófákkal és egyéb jó földbedöngölős és lehúzós történetekkel traktálni bennünket, az amúgy is könnyen elszontyolodós magyar embereket ????
Annyiszor kívánkozott ki belőlem a vágy, hogy legalább a frusztráló és nagyon sötét eseményeket miért nem ellensúlyozzák legalább ugyanannyi jobb színezetű híranyaggal...???
Vagy egyáltalán, miért nem kezdik jól az egészet.... Vagy egyáltalán miért nem számolnak be siker sztorikról, gyerekszájtörténetekkel, vicces állatos jelenetekkel...vagy tudom is én....... ????
Most úgy döntöttem, hogy piciben, de szembeszállok ezzel az elavult konstrukcióval és azért is bármikor találok majd egy-egy jó ízű, és jó rezgésű beszámolót, ami azért csak ott található a világunkban...., melyek jobb hangulatokat biztosítanak, akár néhány pillanatra is......
A fenti fotó története is szerintem egy jó kis pozitív hír....

14 megjegyzés:

  1. Hurráá! Ez remek, ez egy jó kezdeményezés! Igazad van Larion, a pozitív hírekről is
    kell(ene) szót ejteni.

    Valóban, ha véletlenül (nem véletlenül, hiszen én kapcsolok oda) híreket nézek a tv-ben 10 vagy több percen át, csak a fentieket hallhatom. Ilyenkor szoktam megálljt parancsolni magamnak, és elkapcsolok.

    Ha nem haragszol, ezt a remek kezdeményezést én is átvenném, és ha pozitív hírekről lehet tudósítani a világból, vagy a saját világunkból én is megtenném a jövőben.

    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Compot: ez is célom.... és .megtisztelsz...... legyen sokkal több hír a rádiókban, Tv-ben... az emberek mindennapjaiban.... ráfér mindenkire, főleg ebben az országban !!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  3. helyesbítés: szóval legyen sokkal több jó híranyag.....

    VálaszTörlés
  4. És még az is irritál, hogy tele a Tv bűnügyi sorozatokkal, mindennap....... Szívesebben nézetném fő műsoridőben az emberekkel akár a mostanában is a Comedy Central-on futó Dharma és Greg sorozatát......halálos, röhögős és ízes.....

    VálaszTörlés
  5. A halálos: nem gyilkosságos.....

    VálaszTörlés
  6. :D OKé!
    Pont ma gondoltam ilyenekre, amikor a várban voltunk......
    Szóval kinéztem a vár ablakán és arra gondoltam, hogy milyen lenne egy olyan hír, hogy : kinézett egy nő a magas emeletes ház ablakából, majd eltöprengett, hogy szerelmi bánata vajon ér-e annyit, hogy egyszerűen kiugorjon. Nem tette meg, félelelmből! És meglett az eredménye. Azóta cirkuszi porondmester lett, és egyik munkás estéjén megtalálta a nézők közötta szerelmét. Azóta együtt élnek, második gyermekük ma született meg, 3 kiló 34 dekával 57 centivel. A kismama is és a baba is jól van. A kórházat viszont nehéz megközelíteni mivel a bohóc barátok sokasága ellepte a bejáratot, és örömtáncot járnak!

    VálaszTörlés
  7. Detti..... egy tökéletes lény és egy jó játszópartnerem voltál voltál most is............ :))

    VálaszTörlés
  8. Na és az Ifjúsági Olimpián szereplő remek eredményekről hallottatok???

    VálaszTörlés
  9. :D
    Na az a helyzet, hogy nem figyelek mostanság híreket.....
    Pont a leírtak miatt, de ezek szerint kéne?!
    Köszi
    Ma olyan jó napom van, hogy asszem csillagokat is tudnék fogni,és még nincs vége.....:D (...ezért jönnek ilyen irományok....)

    VálaszTörlés
  10. A Te híreidet figyelni fogom, a többi meg le van sz...rva:-)

    VálaszTörlés
  11. :) Teljesen igazad van, kicsiben én is próbálkozom a saját kis "világomban" (a nem virtuálisban is:).

    VálaszTörlés
  12. Igen! Gratula a fotósnak! És teljesen egyetértek Veled! Sok jó hírt kérünk!!!!

    VálaszTörlés
  13. Egyetértek én is, nagyon klassz az ötleted!

    VálaszTörlés
  14. Megkésve bár... de idejutottam. És milyen jól is tettem. :-)))
    Köszönöm, hogy szóltál, Larion.

    VálaszTörlés