2010. június 12., szombat

....Mert nem húzhatjuk sokáig magunkra rózsás színű falainkat, átjön ott is az élet szaftos zaja, akármennyire nem akarjuk és nem tetszik.....

A sors akkor állít minket nagy döntések elé,
amikor a legkevésbé sem számítunk rá. Ilyenkor derül ki, elég bátrak
vagyunk-e, hogy megváltoztassuk az életünket. Ilyenkor nem tehetünk úgy,
mintha mi sem történt volna, és nem hivatkozhatunk arra, hogy még nem
vagyunk felkészülve a döntésre. A próba nem vár. Az élet nem néz hátra

9 megjegyzés:

  1. EZ Coelho.. ugye? :)

    Nagyon jól emlékszem erre az idézetre... megfogott.. és pont ez az a gondolat, amit szinte senki nem vállal fel az életben, és elnyomja.

    VálaszTörlés
  2. Azt hiszem Coelho....elfelejtettem odaírni.....köszönöm Vanessza !!!

    VálaszTörlés
  3. csak azt nem tudom.. hogy a 11 perc-ben van-e... vagy pedig a..... A Piedra partjánban.. mindkettőt olvastam, és mindkettő az Életem kedvenc könyve.

    VálaszTörlés
  4. Isten tudja hányadjára olvasom már el...annyira igaz, hogy nem is tudom kommentálni :)
    Köszönöm!!
    Azt is, hogy a címet megbeszéltétek,holnap megyek a könyvtárba :)

    VálaszTörlés
  5. Nekem ez most kellett, mint egy falat kenyér..

    VálaszTörlés
  6. Húúú, akkor sokan vagyunk ezzel .... imádom a mélységes- és magvas gondolatokat..... sokat erősítenek és segítenek, ha meg-megbillen valami oda bennt....és ugyanannyi segítség, amikor ennyi hasonló okos és kedves nőcike jár errefelé..... :))

    VálaszTörlés
  7. Én is imádom Coelho-t. De régen olvastam már a könyveit, úgyhogy követem Tímel példáját, megyek a könyvtárba. Szerintem nem is kell címet megjegyezni, mert mindegyik könyve szenzációs!
    "A világnak semmi másra nincs szüksége, mint példákra, olyan emberekre, akik az álmaik szerint tudnak élni, és képesek harcolni az elképzeléseikért."

    VálaszTörlés
  8. Amúgy én nem sok Coelho irományt ismerek, mert egy időben idegesített, hogy csak az Ő könyveit láttam mindenhol és olyan sztárság járta körül, hogy pont azért hagyott hidegen, mióta lecsengett a hókuszpókusz körülötte hajlandóbb vagyok rá..... meg olyan divatot csináltak az egészből ( mármint az ezotérikus irodalomból ) az utóbbi időkben, ami persze egyrészt azért volt jó, mert több dologhoz juthattunk hozzá..... másrészt meg nem volt mindig visszahallani olyan emberek szájából mindezt, akik sznobizmusból forgatták ezeket a könyveket.....
    Pedig 20 évvel ezelőtt is jócskán lehetett már az efféle irományokba elmélyülni...már aki erre hajlott egyáltalán.....

    VálaszTörlés