2010. június 7., hétfő

Hát, helló hétfőőőőőőő..........



Mostanában sűrűbben merítkezem az ezotéria világában, nem tudom miért.........???

"Fel kell adnod azt, amit meg akartál menteni. Hősi életet örököltél, de az első álom eltűnt, s utána eltűnt a második. Le kell mondanod a hősi pátoszról. Amit tőled követelnek, az nem a megtanult szerep jól árnyalt elszavalása. Ne légy többé hős. Tanulj meg élni úgy, mintha egyedül lennél. Mintha nem nézne senki. Mintha otthon lennél. Mit akarsz? Ugyanazt a szerepet játszod befelé, amit őseidtől tanultál, de ők kifelé játszották. Hidd el, befelé nincs hősi szerep, de hős sincs. Jó embernek lenni. Próbálj meg őszinte lenni pszichológia nélkül. Szeretni Én nélkül. Csak úgy, ahogy tényleg van. Valahogyan szívből és örömmel. A féreg nem igaz: ez a hős másik oldala. A hős sem igaz: ez a féreg másik oldala. Összetartoznak. Nincs Én; ez a világ másik oldala. Ne számold, hogy hányadik álom vagy. Inkább álmodj magad." (Hamvas Béla: Babérligetkönyv)

9 megjegyzés:

  1. Merj álmodni... és valósággá válik:-)

    VálaszTörlés
  2. köszönjük!! isteni az a kép!!! :)

    VálaszTörlés
  3. júúúj de jó! én is köszönöm! már le is vettem a polcról :)

    VálaszTörlés
  4. Nekem erről a Camino jut eszembe... mikor kinn vagy, egyedül, és csak gyalogolsz a semmiben... akkor pontosan megérted, hogy miről is szól ez a pár mondat... nem is érted, ÉRZED !!!

    VálaszTörlés
  5. Jah, és Larion! Minden Hátfőt ilyen szépen köszöntesz? :)

    VálaszTörlés
  6. Óoooh, köszi Lányok.... :))
    Vanessza, hát a legtöbbször örömmel kezdem a hétfőt, mert tele vagyok energiákkal, ötletekkel.....aztán mindez szépen lelasul csütörtöktől... a péntek olyan fura már , mert alig várom a dologtalan hétvégét a családommal és a dologtalan hétvége után meg alig várom a dolgos hét kezdetét...... Hát ezért üdvözlöm a hétfőt olykor vígabban....
    ( Na de hogy lesz mindez, mikor elkezdődik a nagy nyári szünet...????...... valahogy reszketek tőle..., mert eléggé hozzá vagyok szokva ahhoz, hogy egyedül-háborítatlanul dolgozom és akkor pörög minden ezerrel....... Szerintem csak félezerrel fogok pörögni a továbbiakban.......jajjj, de jó is lenne ilyenkor is egy kertes házikó, valami külön varróműhellyel és kevesebb lenne bennem a bűntudat, amiért majd így is dolgoznom kell a Lányok itthonléte mellett...... ).

    VálaszTörlés
  7. Igen.. én is nagyon félek a Szünettől :)

    persze örülök is neki...

    örülök, mert velem lehetnek a kiscsibéim.. de pontosan ettől félek is.. mert töménytelen mennyiségben .... egész nap ugrálnom kell majd.. és hogyan fogok dolgozni... rádásul nekem a kicsim még kisebb jóval.. 7 éves a Kismanó.. és nagggyon figyelni kell rá. minden értelemben :)

    SZóval megértelek :)

    VálaszTörlés