2010. május 11., kedd

Kecskeméti programözön .... X. Bábszínházas Találkozó.....




2010.május 13-17. között kerül megrendezésre Kecskeméten, a Ciróka Bábszínház szervezésében a Magyarországi Bábszínházak X. Jubileumi Találkozója.Közel 20 éves fennállása alatt, a Magyarországi Bábszínházak Találkozója az egyik legrangosabb szakmai eseménnyé lett hazánkban. A kétévente megrendezésre kerülő találkozó átfogó képet ad a magyar bábjátszás mindenkori helyzetéről, hibáiról és erényeiről. A résztvevő társulatok felmérhetik hol tartanak, értékes tapasztalatokat szerezhetnek, lehetőség teremtődik egymás munkájának figyelemmel kísérésére, szakmai összegzésre. A X. Jubileumi Találkozón bemutatásra kerülő produkciókon keresztül, éppen húsz év munkáját, fejlődését, eredményeit mérhetjük le.A kerek évforduló eseményeit a műfaj iránt érdeklődő fiatalok és a színházszerető közönség részére is elérhetővé szeretnénk tenni, így a rendezvény számos szabadtéri programmal is bővült.A fesztivál öt napja alatt négy helyszínen folynak majd az előadások, délelőttől késő estig. A rendezvény nem verseny jellegű, az előadások után a résztvevők szakmai beszélgetések keretében vitathatják meg a látottakat, amelyeket a hagyományokhoz hűen, egy szakmai zsűri is véleményez. A zsűritagokat illetően olyan szakembereket kértünk fel, akik különböző nézőpontokból- dramaturgia, tervezés, rendezés- közelítik meg a látott produkciókat. Vendégeink lesznek a határon túli bábszínházak képviselői, nemzetközi fesztiválok szervezői, a műfajjal foglalkozó kritikusok, esztéták.

A Találkozó öt napja- a 27 bemutatásra kerülő produkción keresztül- teljes képet ad a magyarországi hivatásos bábszínházak munkájáról, és egyben kivételes lehetőséget biztosít minden résztvevő számára a tapasztalatcserére, tájékozódásra, kapcsolatfelvételre.

10 megjegyzés:

  1. de jó lesz! Töltődjél Larion! Helyettem is! Aztán majd egyszer...

    VálaszTörlés
  2. De kár, hogy már nem lakunk Kméten... ilyenkor nagyon tud hiányozni, imádtam a város jó kis programjait...

    VálaszTörlés
  3. Itt laktál Norita???
    Köszi Eszter, igyekszem kiszakítani némi időt az élvezetekre is... :))
    Azt bánom, hogy a jó kis koncertek este 11 óra után kezdődnek és már annyira nem megy jól az éjszakázás az utóbbi éveimben..., hogy 2 napig regenerálódom utána, hogy újra önmagam legyek.... Hiába..40-en túl...... hihi..........

    VálaszTörlés
  4. Igen, márciusig Kméten laktunk... Most Szfváron vagyok. :o)

    VálaszTörlés
  5. És nem találkoztunk..... Kár.....gyönyörűek a munkáid...
    És milyen az új élet?

    VálaszTörlés
  6. Erika, nem is meséltem... képzeld Pesten jártunk, ballagásra mentünk Gyerekestől, de előtte be kellett mennünk a Budapesti Bábszínházba:))) Nagyon erős késztetést éreztem:))) Nem rángatom egyébként sehova a Gyerekemet, de most nem tudtam elmenni úgy a Báb Színház mellett, hogy ne menjünk be??? Nem bírtam belenyugodni, hogy azt mondták, kicsi még és abba sem, hogy nem volt már jegy, előadás előtt 10 perccel visszamentünk és szerencsénkre volt aki lebetegedett és nem tudott eljönni. Így sikerült bejutnunk:))) Úgy örültem:))) Emma szó nélkül az ölemben végignézte a Csizmás kandúrt, másfél órás előadást (szünetben peluscsere:)), a végére igaz elaludt, de addig a zene, a nagy mozgó díszletek úgy láttam, lekötötték, én is nagyon jól szórakoztam:)) Amint lehet, biztosan megyünk megint...

    VálaszTörlés
  7. Larion! Hát bizony kár, hogy nem találkoztunk... de ami késik, nem múlik...:o) kicsi ez az ország, egyszer valahol biztos összefutunk... :o)
    Szfvár szép város, még szokogatjuk...de egyelőre minden jó itt.

    VálaszTörlés