2010. március 3., szerda

Köszöntős a halak jegyűeknek...........

"A Halak számára a világ kissé elmosódott, a körvonalai szétesők: mintha tejüvegen át nézne mindent. Ahol más ember hangosan és magabiztosan mozog, ott a Halak tétovává és bizonytalanná válik. Gyakran saját szándékaival, céljaival sincs tisztában - még abban sem biztos, hogy tényleg ő akarja-e azt, amit tesz, vagy valaki más. A határok kérdése a Halak legfőbb problémája. Az, hogy hol végződik az "én" és hol kezdődik a "te". És egyáltalán: szükséges-e meghúzni ezt a vonalat?

Ő nemcsak megérti más örömét és bánatát, hanem mélységesen át is éli. A természetes önzés, az ego által épített önvédelmi sáncok nála nincsenek sehol. Érzékeny, túlságosan is érzékeny állapot a Halaké. Az élet farkastörvényeivel szemben képtelen megvédeni magát. Más emberek erős akaratának, mohó önzésének akár élethosszig is áldozatul eshet. Szívével mindenkit befogad, karjával mindenkit magához ölel. Tekintetéből árad a szeretet, az elfogadás és a gyengédség. Mindent megért, és semmi nem idegen tőle, ami emberi. Még az állatok és a növények is egyenrangú, lelkes lények a szemében - környezetét nem is tudná elképzelni ezek nélkül.

Menekülésének egyetlen útja, amikor saját belső világának zavaros mélységeibe merül. Az álmodozásba, az álmokba - ehhez időnként alkoholt vagy drogokat is segítségül hív. Problémáit képtelen szavakba önteni és racionálisan megoldani. Ha már elkerülhetetlenné válik a szembesülés, akkor úgy viselkedik, mint a tintahal: átláthatatlan ködöt és zavart támaszt maga körül, s a káoszt felhasználva jó messzire úszik. Hiszi, a problémák előbb-utóbb megoldódnak maguktól is. Ám ha minden erőfeszítése ellenére mégis a realitások kemény talajára rántják, partra vetett halként addig evickél, amíg vissza nem kerül éltető közegébe: a meghatározhatatlanba, a körvonaltalanba, a tetszés szerint alakíthatóba - a vízbe.

Az önmagával harmóniában lévő Halak önzetlen, áldozatkész és együttérző karakter. Barátai, munkatársai nehezen nélkülözik odaadó, önfeláldozó, gyengéd lényét. Partnerével képes tökéletesen egybeolvadni, annak gondolatait kitalálni, érzéseiben olvasni. Sejtései, álmai, látomásai rendre beigazolódnak. Bátran mondhatja, hiszen tapasztalja: 'több dolgok vannak földön és égen, mintsem bölcselmetek álmodni képes'."

- Nálunk a március tele van szülinapokkal , a Férjem ( 6.-án), én ( 17.-én) és a már kos kisebbik lányom, Blanka ( 27.-én).....
Még szerencse, hogy a Férjem nyilas ascendensű és én pedig oroszlán ascendenst kaptam.......ez azért átsegít az alapjegy túlzó érzékenységében és szétfolyásában, de nálam néha erősebb disszonanciát ( a végletek, a középúttalanság, merevség ) is okoz......
A 35. évet amint betöltjük, az ascendens tulajdonságai erősődnek fel.....
Régebben sokat szenvedtem a túlzó érzékenységeim miatt....... Viszont egyre jobban érzem magam, ahogy haladok előre az időben és végre megkapta a belsőm azokat az energiákat és erőket, mely alapján már képes vagyok több elutasítást tenni olyan történésekre, melyekre korábban képtelen voltam és kimerítette az energia háztartásom.......
Már nem vagyok áldozat, mint ami a halakra oly jellemző....., büszkébb és öntudatosabb vagyok, mint valaha...... és ez jobban tetszik mostanában és azért akad egy-két ember a környezetemben akik nehezebben fogadják az újabb belsőm....., de az már maradjon az ő problémájuk, hisz nem felelhetünk meg folyton bárkinek....... :))))))))

10 megjegyzés:

  1. Na végre egy jó elemzés.. és TÉNYLEG ERIKA! BOLDOG BOLDOG BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK NEKED ÉS A KIS FÉRJEDNEK IS ! :)


    puszi! :)

    VálaszTörlés
  2. A kisfiam is most 7-én üli a halacskáját :) A 10.-et :)


    ÉS képzeld, az én ascendensem is nyilas. AZ nem jó, ha fel fog erősödni.. mert már így is túl vidám és optimista vagyok... és így is imádom az utazást, az egzotikus dolgokat :) jajj :)

    VálaszTörlés
  3. Köszi, Vanessza!!!!
    Boldog szülinapot a Benjáminnak... :)))
    A könyves játékra később tudnék rátérni, egyszer már a Vikinek visszautasítottam ( időhiány), most mit csináljak...???

    Kezdek magamhoz térni én is.....szerintem a közelgő szülinapom okozhatja az energiaáramlásokat???
    Ez a két hónap nagyon tétova és fura és egy-néhány érzelmi veszteséggel járt.....
    Hát túléltem ezt is, mint máskor is....... :))))))
    Hát akkor induljon a TAVASZ........

    VálaszTörlés
  4. jójó... de tudod.. nekem nem utasíthatod vissza :))))) haha.


    tudom én.. de legaláb bkikapcsolsz kicsit majd. :)

    VálaszTörlés
  5. Egy kis összefoglaló halakságból... jó annak lenni:-)))Le tudjuk sz...rni ezt a hülye világot, ami körülvesz bennünket és -egy ugyan nem létezőt-,de teremtünk helyette egy Nekünk tetszőt!!!

    Nekem is nyilas az aszcendensem, mint a férjednek... boldog szülinapot Neki, Neked meg majd visszatérünk rá, 17-én:-)))

    VálaszTörlés
  6. Ismerősek a ,,tünetek,,én is Halak -jegyűek vagyok ,márc.15-én ünneplem a szülinapomat.Boldog szülinapot Neketek előre is!!!:O)

    VálaszTörlés
  7. Jaaajjj, de jó mennyi vidám és színes és a földtől elrugaszkodott szárnyas halacska,.....!!!!!

    Vanessza: tuuudom, egy kis időt kérnék.....

    Colette: És Te, hogy bírkózol meg a Benned élő víz-tűz kombinációval ???????? Harmónikusabbnak érzelek, mint jómagamat.... :))

    VálaszTörlés
  8. Colette: helyesbítés: érezlek

    VálaszTörlés
  9. Na, ne legyél ebben olyan biztos. Különben az én tudomásom szerint a külvilág felé az aszcendensünket mutatjuk, és ez itt a bolvilágban is igaz lehet. Így aztán én kifelé nyilas vagyok, mikor magammal vagyok kettesben akkor meg halak.
    Az már nem olyan jó társaság:-)))))
    Aztán a tűz-víz kombinációjából mint tudjuk GŐZ lesz!!!
    Nagyon kell figyelnem, hogy hol kezdek gőzölögni, mert azt nem igazán tolerálják mások:-)))
    Lehetne még mesélni..., de ezt kaptuk, ez az útravaló és a feladat, hogy megéljük... a lehető legjobban:-)))

    VálaszTörlés
  10. blogvilág akart lenni, csak már kéne egy szemüveg:-)))

    VálaszTörlés