2010. március 2., kedd

Kérdésem : ha az utcán leszólítanák a Lányaitokat fotózáshoz.... ?????

Na, szóval szeretnék egy kis tanácshoz jutni, mit tegyek, mennyire vegyük mindezt "komolyan"...., mármint, hogy leszólították a nagyobbik Lányom és fotózásra invitálták.... , megadta az én tf-számom , melyen ma fel is hívott egy középkorú-rendezett-kedves hangú hölgy és megkérdezte van-e kedvünk mindehhez, természetesen szülői kísérettel......
Amúgy nem vagyok a híve ennek a világnak túlzottan, nem is nyomom egyik gyerekem sem ebbe az irányba, és ha ott lehetünk kíséretként....... Mit veszíthetnénk? Meggyurmázni úgysem tudnak, ha x összeg befizetésére buzdítanának, miközben a Lányunk rózsaszín ködfelhőbe burkolt jövőképét gyorsan lelki szemeink elé vetítenék.......... Vagy lehet, hogy a Lányunk kicsit elszállna önmagától???
Nem tudom, azért tettem fel ilyenformán a kérdést, hátha van valakinek efféle tapasztalata és gyorsan lebeszélne az egészről....????

11 megjegyzés:

  1. Szia Larion,

    én néhány hónapja olvaslak és gyönyörködöm az alkotásaidban.

    Most muszáj volt hozzászólnom, mert olvastam nemrég ezt a cikket: http://hetivalasz.hu/kultura/atveres-gyerekekre-utazik-az-izraeli-ugynokseg-27321/

    Gondoltam, segíthet a mérlegelésben.

    Nem biztos, hogy ők jelentek meg nálatok, de hátha hasznosnak találod...
    Minden jót Nektek!

    VálaszTörlés
  2. Megjelenik x gyerek a válogatáson,aztán közlik,hogy visszahívják aki megfelel.Persze mindenkit visszahívnak.A gyerekeket és a szülőket körbeugrálják,az előbbiekhez feltűnően kedvesek,hiszen őket kell beetetni,ők majd otthon megpuhítják az ősöket.
    Egerben így működik.
    120-160e forintjába kerül a családnak,ha szerződnek.Egerben így működik ez a leszólítós,fotózásos dolog.Persze Te nem erre vagy kiváncsi :o)De hátha érdekel valakit.
    Egyébként bizonyos kereteken belül nem hiszem,hogy árthat egy ilyen "kiruccanás".Ez még szülői felügyelettel működik.

    VálaszTörlés
  3. A Mai világban nagyon vigyázni kell !!!

    Mindenképp csekkold le.. márha akarjátok egyáltalán :)

    Jó kis karrier lehet.. de el is veszi a gyermekkor örömét, és más keringésbe tesz bele.


    Az én kicsi fiam is hívták fotózásra.. meg szépségversenyre.. de én nemet mondtam. Mondjuk nem biztos, hogy ez a követendő példa :)

    VálaszTörlés
  4. Ha pénzt kérnek érte (portfólió címen), akkor nyugodtan forduljatok ki a fotózásról, mert az szimpla lehúzás. (A Velveten tavaly volt ehhez kapcsolódó blogbejegyzés.)

    Ha nem, és valóban hívják a gyereket és fizetést kap, akkor nyugodtan. Én vele mennék.

    VálaszTörlés
  5. Jah, és az sem mindegy, hogy a leány mit akar :)))))))

    VálaszTörlés
  6. Mi kihagytuk, eddig háromszor hívtak, kerestek Anna miatt. A férjem hajdanán filmes körökben mozgott, ő nem idegenkedett volna tőle, de én határozottan nem támogatom az ilyesmit. Szerintem egy fals világba kerül bele a gyerek, ahol csak a külsőségek meg a pózok számítanak, ráadásul -kortól függően - megterhelő is. Még akkor is ártó lehet, ha tényleg szakmai közeg veszi körül és nem rosszakaró.
    Persze belülről nincs semmi tapasztalatom.

    VálaszTörlés
  7. Kisnagylányt is leszólították tegnap az ÉZI előtt. Ma hívott engem a hölgy, de leráztam.
    Alapvetően etikátlannak tartom, hogy kiskamaszokat szólítanak le, még ha valamilyen "hivatalos" papírt is mutogatnak és így csalják ki a szülők meg a gyerek telefonszámát. Kiskamasz persze hogy ugrik az ötletre meg rágja anyjája fülét, én vagyok a gonosz boszorka, mert nem engedem. Egy megveszekedett névjegykártyát se tudtak adni a gyereknek.
    Azonkívül olyan noname helyen lesz a "casting", hogy a maradék bizalmam is elpárolgott.
    Azért ha ti mégis rászántátok magatokat, kíváncsi lennék majd a tapasztalataitokra.

    igliceagonoszboszorka

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm mindenkinek a hozzászólásait..... már nem érdekel az egész, de a Lányom még pezseg ebben.....
    Azt már tudom, hogy inkább egy közös nyaralásba rakjuk a pénzünket, mintsem egy ilyesmi esemény járulékos költségeire.........
    Iglice markáns hozzáállása tetszett......

    VálaszTörlés
  9. A szülői felügyeletet az első alkalomra tudom elképzelni, ott minden szép és jó, hogy legközelebb már nyugodt szívvel engedje egyedül a szülő...:(
    Nagyon vigyázzatok!!! Ingyen nincs semmi!!!!!!!!
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  10. Hát én is teljesen egyet értek mindannyiótokkal! Nyílván hízelgő, hogy megakad az MI lányunkon valakinek a szeme, de sajnos ezek az érzékeny kis tündérek nem tudják még a helyén kezelni ezeket a bókokat! Én is azt mondom: Vigyázz!

    VálaszTörlés
  11. Ugyanaz történt kisebbik keresztlányommal, amit Julcsi leírt, és éppen velem volt, amikor leszólítottak. Gyanítom, hogy akik korábban a Buddha hasát árulták, meg képeskönyvet darabokban, azok most hamvas bakfisok álomvilágában utaznak. Nagyobbik keresztlányomnak annak idején novellapályázat ürügyén akarták kiadni az írásait - saját költségünkön. Mint utóbb kiderült, mindenki nyert a pályázaton.:)

    VálaszTörlés