2012. december 20., csütörtök

Újra Alföldit a Nemzeti Színházba, pleaseeeeeeeeeee !!!!!


Tegnap este csoda történt a Nemzeti Színházban. Az Angyalok Amerikában előadás végén állva tapsolt és könnyezett az egész színház, a zsöllye, a karzat, a páholyok, és könnyeztek a színészek, és könnyezett Alföldi is, mert ép ésszel felfoghatatlan, hogy miért kell tönkretenni valamit, ami működik, amit szeretnek, amit néznek, ami nyereséges, ami szerethető, ami izgalmas, ami él.
A kormány, és lehet, hogy a politikusok úgy általában sem értik, hogy attól, hogy valamit megtehetnek, még nem muszáj megtenniük. Nem kell tönkretenni értékeket egy másikért. Azt sem sikerült felfogniuk, hogy az a több mint százezer ember aki a Nemzetibe jár, nem egy homogén massza, hanem - ahogy a Nemzeti vendégkönyvéből is kiolvasható- akadnak köztük bőven jobboldaliak is, akik tegnap szintén nem a kormánynak tapsoltak állva, könnyezve, hanem Alföldi Róbert színházának.
Annak a színháznak, aminek a János vitézéről a Magyar Nemzet közölt pozitív kritikát annak idején, miközben a szélsőjobb ócsárolta azt. Annak a színháznak, ahol minden világi politikai machináció ellenére jobb- és baloldali emberek együtt dolgoznak a közös célért, az előadásokért. Adott esetben pedig ki is állnak az ezeket és Alföldi Róbertet érő méltatlan támadások ellen, ahogyan azt Blaskó Péter is tette Az ember tragédiája kapcsán. Annak a színháznak, amivel kapcsolatban Kerényi Imre gratulált Alföldinek a szakmai bizottság meghallgatása előtt. És annak az Alföldi Róbertnek szólt az álló taps, aki mellett nemrégen Szörényi Levente és Gáspárik Attila, egy határon túli színházigazgató is kiállt. És ezt most elveszik tőlünk. Egyetlen tollvonással.


 http://alfoldiujra.blog.hu/2012/12/20/allo_taps_siro_szineszek_a_nemzetiben

 http://hacsaknem.blog.hu/2012/12/17/_mindenfele_hatalomnak_ellensege_a_gondolkodo_ember?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_12_18&utm_campaign=index

2 megjegyzés:

  1. Szerintetek is szükség van erre?!
    http://borsonline.hu/20120930_botrannyal_bucsuzik_alfoldi_

    VálaszTörlés
  2. Tisztelt, Péter bácsi !
    Sajnos nem található a bejelölt link az oldalon, úgyhogy fogalmam nincs mit szeretett volna mindezzel a tudomásomra hozni.....
    Ez a történet is önmagáért beszél , ronda tükröket tart elénk arról, milyen mélyen is vagyunk a hazai szmötyiben ....

    VálaszTörlés