2010. április 19., hétfő

Moksha oldalán nézelődtem, és mit is találtam? Ruhamániások hétvégén rohanjatok a Gödörbe!!!!



MEGUNT RUCIK CSEREBERÉJE III. alkalommal......

"Az Öko -Teregetés egy olyan civil kezdeményezés, amely a feleslegessé vált ruháktól szabadít meg anélkül, hogy hulladékká transzformálnánk őket. 2008 április 22-én, a Föld Napján teregettek először, igaz akkor csak háromszázan. Azóta hömpölygő tömegek érkeznek a rendezvényre, és egyre több vidéki városban is kezd népszerűvé válni a környezetbarát kezdeményezés. Budapesttel együtt csereberél Győr, Pécs és Szeged. Idén a harmadik Föld napi teregetésre kerül sor a Gödörben.

Rengeteg holmit halmozunk fel az évek során. Többségében ruhát. A vásárlási mánia, pedig időnként minden nőt a hatalmába kerít, az óriási leárazások csak generálják a cifrálkodási kedvet, kényszert. „Ennyiért nem éri meg otthagyni! Még otthonra is jó lesz! A hülyének is megéri! Ennyi jár!” – csatakiáltások közepette begyűjtünk mindenféle cuki kis göncöt. Később döbbenünk rá, hogy nem jön ránk, esetleg már van egy hasonló, vagy még sem olyan jó, és mindenki ilyet hord. A szekrényben nincs hely. Szegény hajléktalanok nem tudnak mit kezdeni a csupa báj ruhácskákkal.

A kiszórt göncök, megunt szemétkupacokat képeznek, ha így folytatjuk, lerongyolódik a Föld!

Fogd a ruháidat és irány velük a Gödör! Április 22-én, csütörtökön, a Föld Napján délután 4 és 7 között a megunt ruháidért cserébe bilétát kapsz, ami feljogosít arra, hogy kedvedre mustrálj és válogass mások cuccai között, hiszen ismerjük a „A szomszéd kertje mindig zöldebb” életérzést.

A rendezők kiteregetik az aszfaltra az óriási ruhatömegeket, hogy az érdeklődők kedvükre válogassanak. A Föld fellélegzik egy kicsit. Az Öko – Teregetés művészi eleme egy hatalmas szivárvány, mely az előgyűjtésen felhalmozott ruhákból születik és a színes, használt ruhák különleges szépségére hívja fel a figyelmet.

III. Öko -Teregetés a Gödörben: Április 22., a Föld Napján 16 órától – 19 óráig
Ruhákat hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön 9-től – 11- ig lehet vinni szintén a Gödörbe.
(A megmaradó ruhákat jótékonysági célokra használják fel a szervezők.)

Szervezők: Csetényi Lilla és Fekete Angelika "

7 megjegyzés:

  1. de jó! Remélem jövőre már én is ki tudok mozdulni egy napra!!!:)

    VálaszTörlés
  2. ÓÓÓ! Ez nem ér. :( Nekem órám lesz abban a három órában. Pedig hirtelen annyira lelkes lettem.

    VálaszTörlés
  3. miértisnembudapestenélekolysokszor?:)

    VálaszTörlés
  4. Ehh! :D Én nagyon szívesen vinném a gönceimet, annyi van, hogy júúj... Nálam a bibi csak az, hogy még talán válogatnék is, de tuti nem tudnám fel venni más rháját... Ez is olyan "táskás" dolog...
    Amúgy ezért elutaznál Budapestre?

    VálaszTörlés
  5. Bernadettnek: ......... Ááááá, nem utaznék azért fel ezért, mert azért helyben is van lehetőségem mások megunt cuccaci között zsákmánydarabokra szert tenni.... ( turkálók....), nincs bennem elutasítás a használt dolgok iránt........, de tudom, hogy sokan pont fordítva gondolkoznak effelől...és ezzel sincs gond.... Hisz mindenkinek máshogy jó a jó.........

    VálaszTörlés
  6. De jó ötlet:)) Engem is elkapott a turkáló-láz, megannyi kincs bújik ott meg:))

    VálaszTörlés
  7. Remek ötlet, de csak délelőtt vesznek át ruhát, amiért bilétát adnak (már ha jól értem ) és ezért szabit kéne kivenni, aztán még egyszer odamenni, ennyit meg nem ér az egész :(( Pedig olyan jó alapanyagokra lehet turiban szert tenni.

    VálaszTörlés