2010. április 22., csütörtök

Méhnyakrák elleni védőoltás sorozat....horrorisztikus áron.......miből is fizessük ki ????

Már megint fel kell hogy dobjam a kérdést, mert kaptunk egy levelet a körzeti doktornéninktől, melyben invitálja a nagyobbik Leánykám egy háromszori találkozásra az injekciós tűvel......

Mivel nem vagyok egy könnyű eset már több síkon zakatolnak az agyamban a szokásos gondolataim...
Persze felelős szülőként nyílván megtenném azonnal, mert a levél szerint most kedvezményt kapnánk, de csak 1 hetünk lenne rá és a 30000.- Ft helyett "csupán" 20000.- Ft / alkalom lenne az egész.... Féléven belül 3-szor 20000.- Ft.........
Hááááááát mit mondjak még így is durva az ára ....és két lányom van rá.......
Most jön a ballagás és egyebek, az elmúlt időszakunk csak az anyagiak leromlásából állt......... és folyton kapkodjuk a levegőket magunk körül.......
Az az ilyenkor szokásos kissé dühös gondolatom, hogy miért érzem megint úgy, hogy ez a gyors országos kampány nagyrészt megint arról szól, hogy hogyan tömjék tele a zsebeiket a gyógyszerforgalmazók...... és kevésbé arról, hogy valóban megelőzzük a betegséget és annyira törődnek a lányaink fizikai egészségéért, amely valóban jelentős arányban pusztít amúgy kis hazánkban.... ?
Miért nem lehet kötelező és megtámogatott oltásként beinvesztálni a többi közé.... ... .vagy legalább jóval elérhetőbb áron ránk ajánlani mindezt, hogy ne görbüljön le a szánk széle folyton a mindenféle súlyos összegektől, melyek ellepik a minden napjainkat??
Most nem sírni akarok és egyebek....., csak úgy érzem igazságtalanul magas ára van ennek a készítménynek és ha nagyon kötözködni szeretnék.........még az is felmerülne az agyamban, hogy valóban biztos védettséget fog-e nyújtani a már felnőtt lányainknak? Nincs még lefutási ideje, és nem akarom kísérleti telepként beáldozni a Lányaim gyönyörű kis testeit mindenáron........ Hmmmmmmm..
Na, de csak ne kötözködjek........ de óhatatlanul ha eszembe jut a mizéria a H1N1 körül is( és nem oltattuk be magunkat és mégsem ért utol az akkori felfújt járvány bennünket.......), szóval olyan nyugtalanító érzés megint ez az egész......: , mert nem azt érzem, hogy: " igen, valóban ezt meg kell most lépnünk......".
Aztán osztottunk szoroztunk a Férjemmel és arra jutottunk, hogy ( remélhetőleg.....hm..., a megkezdett szexuális élet előtt javasolt a sorozat) remélhetőleg ( ? ) van még 2 évünk, míg beoltathatjuk a Lolitát és talán az amúgy nem szegény kecskeméti önkormányzat is megtámogatná ezt a fajta igen fontosnak tűnő projektet ( a polgármesterünk orvos volt és 4 gyereke van....).....
Mert azért szomorúan hallom ( mármint azért, mert nálunk nem hangzott el még mindig a felajánlás ) , hogy a városunktól jóval kisebb települések önkormányzatai megtették-meglépték ezt a fajta segítséget és bevállalták a költségeket... ........
Vagy talán lejjebb csúszik az oltóanyag ára......... Szeretném remélni........

9 megjegyzés:

  1. Nagyon drága ez az oltás, tényleg. Mi szerencsések voltunk, mert az önkormányzat pályázott rá és így ingyenes az oltás. Tényleg nem lenne szabad ilyen horror áron árulni ezt az oltást. :(

    VálaszTörlés
  2. Nálunk Algyőn (Szeged melletti község) is ingyenes az oltás. Viszont az egyetlen orvos, akinek hiszek, egyáltalán nem ajánlja.

    VálaszTörlés
  3. Hát ezt jól látod, tényleg gyógyszergyári kampány. Mondjuk nem kéne olyan közfelfogás, hogy a lányok csak ne válogassanak a fiúk között, legyenek szolgálatkészek, elültetni az agyukban, hogy a fiú kedvéért tegyenek meg mindent, mert különben megnézhetik magukat, sose találják meg életük párját - magyarán ne feküdjenek össze mindenkivel, ha 2 évig nics pasijuk, az még teljesen normális. És merjék megkövetelni, hogy eleinte a fiúk igenis húzzanak gumit. És főleg, ezt a fiúk is érezzék kötelezőnek ezt. Nibdjárt nem lennének kitéve ilyen szörnyűségeknek! Elegem van, hogy a lányoknak kell fogamzásgátlóval mérgezni magukat (men a tabletta eleln vagyok, de férfi fogamzásgátlón nemigen gondolkodnak), most meg még ez is!

    VálaszTörlés
  4. Elsőszülött szemem fényének 8 hónapja megigényeltem ezt az oltást, iskolán keresztül ment a kampány.
    Napokig hálálkodtam égnek, földnek, mert helyzetemből adódóan ingyenesen hozzájuthattunk...

    Azóta csend. Senki nem tud semmit. Egy oltást sem kapott még. Az sem aki fizetett!!! Szerintem ráértek...

    (válaszoltam a kérdésedre nálam, kösz!)

    VálaszTörlés
  5. Nálunk is van támogatás az oltásra...Nem értem Nálatok miért nincs. Eléggé bosszantó. Milyen orvos (volt) az, aki most polgármesterként nem áll az ügy mellé??? (Vagy ő sem hisz benne??) Egyébként mi sem oltattuk be magunkat H1N1 ellen és semmi bajunk nem lett...van ismerősöm, aki elkapta (vérvétel alapján utólag derült ki), és azt mondta, hogy sokkal enyhébb lefolyású volt neki, mint anno a sima influenza..

    VálaszTörlés
  6. Hát ez már megint egy kiakasztó dolog! Tényleg rátok jár....
    Nemrégen olvastam egy tanulmányt erről az oltásról és osztom Mélisande véleményét a szexuális szokásokról... merthoy sztem sem természetes, hogy olyan liberálisak vagyunk, hogy mindenki mindenkivel szabadon rosszalló nézések nélkül együtt lehessen.
    És a leggusztustalanabb, hogy NEKED kell eldöntened, hogy BEOLTATOD-e vagy sem.... Hát nem ez az orvosok dolga? Döntsék el, hogy tényleg olyan veszélyes-e az a betegség, hogy kell-e, ha igen, akkor ne veszélyeztessék az embereket avval, hogy nem teszik kötelezővé.

    VálaszTörlés
  7. én az ilyen oltásokkal mindig nagyon óvatos vagyok. külföldön (tudomásom szerint ausztriában) volt már halálos eset is pont ebböl a csodaszerként beharangozott oltásból is. a melisande- val írottakkal tökéletesen egyetértek:-)

    VálaszTörlés
  8. Hihetetlen, nem gondoltam volna hogy ennyi pénzt elmernek kérni érte. Ez vérlázító!! :/
    Unokahugom 10 éves és kullancs elleni védőoltást kapott persze ez is horrorisztikus áron 16.000. Ft körül lesz neki, mert ugye többször kell beoltani és az általános iskola nem támogatja persze. Tele van fákkal a környék, eléggé kullancsveszélyes terület és erre nem gondolnak...

    VálaszTörlés
  9. Colette blogján tett kommentjeid annyira helyén valóak és szívből jövőek voltak, hogy úgy döntöttem benézek Hozzád.
    Gyorsan előrebocsájtom a kommentemhez: én is érzem a változás szelét, ami szerintem lassanként már nem csak szelecske lesz, nincs gyermekem, és nem hiszek a nyugati orvoslásban!

    Én magamnak nem adatnám be ezt a csodát.
    ( Bár bevallom, még nem hallottam róla, ami persze rajtam múlik, mert a tömeg médiát rég kizártam az életemből. Csak az olyan "nagy horderejű" agybajok érnek el hozzám, mint a H1N1. )
    Egyrészt, mert tényleg horror ára van, másrészt milyen oltás az, amit 3 körben kell beadni, hogy eredménye legyen? Amit végképp nem értek: mi ellen véd egy olyan oltás, amit meg kell ismételni időnként( ez utóbbi úgy általában a védőoltás elleni kérdéseim közt sorakozik )?

    Szerintem jól érzed,amit érzel.

    VálaszTörlés