2010. február 3., szerda

Oscar-esélyes a Kells titka




Kells titka ( Ééééés a Férjem izzadságcseppjei is beledolgozódtak ebbe a filmbe..... :)) )
Kecskeméti vonatkozása is lesz az idei Oscar-díjkiosztásnak. Tomm Moore egészestés animációs filmje, a Kells titka (The secret of Kells) - amelynek jelentős része a kecskeméti animációs stúdióban készült - Oscar-jelölést kapott az egész estés animációs filmek kategóriájában - tudtuk meg Mikulás Ferenctől, a rajzfilmstúdió vezetőjétől.

Az ír rendező filmje részt vett a tavalyi Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon, ahol Kecskemét város nagydíját nyerte el. Tomm Moore a Magyar népmesék sorozatot látva döntötte el, hogy Kecskemétre hozza filmje gyártását, hiszen annak képi világa lenyűgözte.
A cikk a hirdetés után folytatódik

A Kells titka csodálatos mese, s egyben gyönyörű látványvilágú animációs film. A történet a 9. században játszódik, főszereplője a tizenkét éves papnövendék, Brendan. Lakóhelyén a vikingek támadására készülnek.
Az ír rendezőt a Magyar népmesék képi világa nyűgözte le Az ír rendezőt a Magyar népmesék képi világa nyűgözte le

Odamenekül a vikingek elől Aidan testvér, a titokzatos könyv, a Kells Könyve illusztrátora, aki beavatja Brendant a rajzolás mágiájába. Aidan testvérrel együtt érkezik Pangur Bán, a kritikusok szerint a filmtörténet egyik legstílusosabban megrajzolt macskája, aki végig segíti a fiút. A film zenéjét a kiváló ír folkegyüttes, a Kíla és a francia komponista, Bruno Coulais jegyzi.

4 megjegyzés:

  1. :O
    Na erre kíváncsi vagyok! Köszi!!!!

    VálaszTörlés
  2. Ez jó! Képzeld a húgom dolgozott náluk kb. 2 évet. Mondjuk nem mint rajzoló. De még mindig tartja a kapcsolatot velük, és a nyári filmfesztiválra rendszeresen visszajár. Idén a csemetéim is vitte.

    VálaszTörlés