2010. január 19., kedd

Vadromantika madárkával..........válltáska....




A zsákvászonszerű anyag nálam kiprovokálja a tőle sokkal finomabb, érzékenyebb stílusú és szerkezetű anyagok társpárosítását.....
Brokát jellegű kabátkát vagdostam szét, hogy a Lányka ruhája, sapija és a madárka teste megvalósulhasson belőle.....
( Amúgy is sápaszt ez a szín, hiába erőlködnék a viselésével....., pedig ez a színvilág is közel a szívemhez ).
Az arc: kézzel és géppel hímzett natúr filc, haja barna , göndörödős hajzuhatag ( ami szintén nem működik nálam, így odavarrom egy lányka fejéhez jobb híján... :)) ).
Az a nagy méretű organza virágfej ahogy illik, odakívánkozott a sapira plussz dekorként...
A levél formák egy egykori, indiai függöny származékai voltak....., lett belőle madárkaszárny és lánykagallér....
Az alap szövet durva hatását abszolút lefinomítja és megszelídíti a téma , ami rákerült....különleges , bájos hangulatot áraszt....

20 megjegyzés:

  1. óójajj legszívesebben az összeset megvenném...

    VálaszTörlés
  2. Ez igazán kedves, romantikus darab lett.

    VálaszTörlés
  3. Hasonlót gondoltam, amikor először nyúltam egyik kezemmel a zsákvászonhoz, másikkal a csipkéhez...Minden babusodat szeretem, de ez áll eddig legközelebb hozzám. Szép nagyon! :)

    VálaszTörlés
  4. Egyetértek! Én is nagyon szeretem zsákvásznat, meg általában a vásznakat. És tényleg akkor érvényesül legjobban, ha valami eltérő anyagú, színű textillel társul! Szép lett, mint mindig!

    VálaszTörlés
  5. Köszönlek megint Benneteket..... :)))))

    VálaszTörlés
  6. Ó de szép!! És már le is foglalták.....

    VálaszTörlés
  7. Számomra ez a CSÚÚCS ! :)

    AZonnal megragadott.. és pont a neten voltam, mikor feltetted.. :)

    Nagy volt a kísértés... viszont tudtam, hogy maximum a falra tenném ki dísztárgynak, mert oly csodás.. ... :)

    VálaszTörlés
  8. Mindjárt össze-vissza olvadozom..... :))
    Az idén azt terveztem, hogy olyan dolgokhoz is nyúlok, mely nem teljesen az, amit én szeretnék, hanem jobban odafigyelek arra, mi az , mely ezenkívüli és működőképes lehetőség Másoknak.... Látom nem rossz az irány... :))

    VálaszTörlés
  9. Tökéletes, romantikus, ábrándozós, légies, tetszetős.... Nagyon csodálatos!

    VálaszTörlés
  10. Erikám!
    Dorottyával fiatalságom kultikus lemezét hívtad elő!Mennyi idő telt el ,mennyi minden történt...
    És mégis ugyanazok az érzések, ugyanazok a gondolatok jönnek elő,mint anno...
    A táskára nem találok jelzőket, meseszerű!

    VálaszTörlés
  11. Nagyon szeretem a munkáidat, de ez most sokkal közelebb áll hozzám, ez nekem való lenne! Szárnyaljon csak a fantáziád minden irányba,jó egy kicsit másfelé kacsingatni, persze a mi nagy örömünkre!

    VálaszTörlés
  12. Nahát......a populárisabb vonal mennyire népszerű.......
    Azért nem baj, ha felesben csinálom..?..., mert ha nem nyúlhatok az erősebb színekhez eltűnik a belső energiám.....úgy érzem......
    Végül is eddig is működött az a dolog, hogy egyik végletet követi úgyis a másik, mert egymást kiegészítik....van amikor az egyik hangulat tölt, van amikor a másik.... :)))

    VálaszTörlés
  13. Én meg pont azáltal, hogy láttam Erikánál az élénkebb színek ízléses párosítását, mertem az öltözködésembe is egy csepp színt vinni és nagyon élvezem, sokkal vidámabbá tesz mint az unalmas barna, amit előtte állandóan viseltem. Mikor belenéztem a tükörbe a szülés utáni vashiányos, fakó arcszínemhez (ami egyébként kreol bőr) szörnyen sápasztott a barna. Én összeszedtem a barna ruháimat és beledobtam a ruhagyűjtőbe... nem bántam meg, egyáltalán nem:))) Nem vagyok majmoló, nyílván nem Erikát akarom utánozni, senki ne gondolja, csak egy picike szín nekem is jót tett, úgy érzem:) Az én arcomra mosolyt csal és az kell ebben a világban...

    VálaszTörlés
  14. Köszi, Nelli! Úgy sem tudnék sokáig sápadtabb színek között mocorogni....... :))... Most is színes tatyót csinálok.......annyira imádom a színek mágikus erejét......

    VálaszTörlés
  15. Ez a táska a bizonyíték, hogy teljesen mindegy mi kerül a kezeid közé, azt Larionosítani tudod, mert saját stílusod, egyéniséged van!!!

    Én is úgy gondolom, hogy Te azért vagy köztünk, hogy optimizmust sugározz felénk, amire igényünk van, a színes táskák is mind szerető gazdira találtak és biztos, hogy kifejtik hatásukat, ha vki reggel álmosan, unottan velük indul a munkába (egyből nem is fáj annyira)... Nagy dolog, ha vki hűen közvetíteni tudja a pozitivitást!!!
    Lorán Lenke interjúját hallgatva komoly, intelligens egyént fedeztem fel személyében, akit komikaként ismerünk. Schubert Éva is azt nyilatkozta, a színésznők közül keveseknek van humorérzékük és ők valójában komoly, intelligens emberek, mint ahogy Ő is az.
    Ahogy finomság, gyengédség is szorult Beléd, szerető családanya is vagy egyben, ezt is hűen közvetíteni tudod és közvetítsd csak, erre is szükség van ebben az eldurvult világban...

    Miért kellene akár színekben, akár anyagokban határokat szabni?? Az összhatás a lényeg, ami garantált, hogy Larionos lesz:))
    Ahogy a Meskán kalandoztam, láttam, hogy akinek stílusához leginkább a föld színek passzolnak, Ő is hozzányúlt a színekhez (miért ne nyúlhatna hozzá??) és szépen a saját ízlésére formálta.

    Csak bátran, határok nélkül... én ezt tanácsolom.

    VálaszTörlés
  16. Jaj, most aztán és még egyszer......... Mindenki értékes ajándékkapcsolatom lett itt....... , mégha ilyen formán is történik ebben a virtuális hálózatban, de működik..... és így is szállítja a jóságos energiákat....
    Bele lehet kapaszkodni és működtetni a további szárnybontásokat, a jókedveket a lélekben......
    Ezt kapom Tőletek...... Köszönöm Nelli neked is........

    VálaszTörlés