2009. november 23., hétfő

Na, bummmmmmmmmmmmm, nagyon koppintják a babáim, macskáim Pécsen !!!! És egy Pervinka meg egy Vanília tündérbabus....




>
Szubjektív ember vagyok, és bedurrant a fejem.....
Egy nagyon kedves ismerősöm hívta fel a figyelmem, egy pécsi tervezőnő ( !!! ) erős másolataira, melyeket saját szellemi- és fizikai termékeként árul ........ Az a gond, hogy mindez duplán ciki Rá nézve, mert csak kiderült (kicsi ez az ország)........ és mint tervező , akinek nem lenne szüksége más kútfőkből táplálkoznia.....
Azt gondolom nem bírom eltűrni ezt a fajta hozzáállást, eddig is fedeztem fel hajlandóságokat a másolásra másoknál, de ez nálam egy az egyben azokról az energiabevitelekről, agyalódásokról, időbefektetésekről szólnak, melyeket kiizzadtam magamból..........ahogy más is megtehetné........ És hopp, igen ez a legegyszerűbb: instant- gyors lebirtoklás és mindenféle "elismerésekhez" juttatja a lusta és haszonleső "művészt"....
Lehet, hogy nem leszek szimpatikus sok mindenkinek, de ez most az én meccsem és ahol tudom, felhívom a figyelmet erre a személyre....., akihez itt lehet eljutni és Kata-babák címen árulja a tündéreim és a macskuszom formátumait, persze silányabb kivitelben, de ez még rosszabb rám nézve..........., ha valakit érdekel csak azért tüntettem fel......:

http://www.divatgaleria.hu/ Kovács Kata..........

36 megjegyzés:

  1. Nem lehet, hogy egymás mellé rakd az ő babáját és a tiédet? Így nagyon nehéz! Idekattogok oda, de nem tudom, hogy melyik melyik!

    VálaszTörlés
  2. Én véltem felfedezni az egyértelmű másolást és mint egykori vevője ezt a levelet írtam és küldtem el Kovács Katának:

    "Tárgy: Etikátlan!

    Szia Kata!

    Épp az esküvői képeinket készültem nagy örömmel elküldeni Neked, de nagyon elment a kedvem.

    A katababák közt számos hasonlóságot, ami egyértelmű koppintás (ennyire véletlen összeesés nem lehetséges) véltem felfedezni Veres Erika, a Meskán Larion néven árusító babáival. Megszólalásig hasonló, egy az egyben lopott ötlet a Te két lotti vöröskéd Larion A kis vörös tündérbabusáról!

    A tündérkék is hasonlóképp (tavasztündér) vagy akár a rózsaszín plüss macskád, ami egyértelműen Larion ízlésvilága és már közreadott ötlete alapján másolás.

    Ezek után felháborító, hogy a honlapod kezdő oldalának alján piros nagy betűkkel kiemelve ez a szöveg áll:

    Figyelem!
    Minden szöveg, ruha, ékszer és fotó saját szellemi alkotás.
    A másolásuk engedélyhez kötött!

    Ez így lenne valóban etikus, de ez nem saját szellemi alkotás!

    Az ember vevőként becsapottnak érzi magát.

    Sajnálom, hogy ilyen egyáltalán megtörténik, az alkotó lelkiismerete ezt megengedi.

    Ezeket nem szabadna árusítanod, kérlek vedd le őket a kínálatodból, ez így etikus.

    Szeretném, ha ez a szöveg megjelenne a Vendégkönyvedben, ez egy egykori elégedett vevődnek a véleménye, ez is oda való.

    Üdvözlettel:

    egy elszomorodott vevőd:

    Guszt Nelli
    7030 Paks
    Ifjúság út 2. 3/13."

    VálaszTörlés
  3. Hát, kiváncsi vagyok, reagálni fog-e rá. Én most nem vagyok elfogult, de tényleg nem!!!, de az az igazság, hogy még szerencsére, csak hasonlók, mert a Te babáid szemei ragyognak és kedvesek, míg a Kata "művésznőé" inkább megborzongtatnak. Valahogy nem csak borúsak, de mintha némelyik kissé gonoszra is sikeredett volna. Lehet, nem így akarta, de ha ez valóban így van, és koppintott, akkor azok a babák nem véletlenül mosolyognak úgy...
    Ne keseredj el!!!

    VálaszTörlés
  4. Jaj, de jó fejek vagytok!
    Igen, én is megírtam a Hölgynek, hogy csúnyák a babák és szánalmas másolatok, melyek rám nézve pont ezért sértőek.... ..
    Most először szembesültem ilyen konkrétan a dologgal, persze lehetne vígasz, hogy én, mint képzetlen-amatőr varrogatós embör, egész jól csinálom a dolgaim, ha már egy képzett ember így rámugrott és próbálkozott a lehetetlennel......Hihihi.....
    Hát megtámadtam az elkövetőt szúrkálós szavaimmal, és lehet, hogy ma meghalt a lelkének egy kis darabja, mert ilyenkor kíméletlen vagyok túlzóan, jajj annak, aki nagyon megpiszkál....... ( Sajnos jellemhibám...)
    A Nellivel vadul leveleztem egész délelőtt erről, Ő hívta fel a figyelmem minderre, és nagyszerű lelki- és harcostársam lett, köszönet érte!!!
    Főfügének: Segítséget kérek a Lányomtól, ha hazajön, hogy párosítsa a babákat, mert nem tudom átmenteni nagyított formátumban azokat, melyekből visszaköszönnek az eredeti formátumok.... ( Műszaki és technikai, és antimatekos és antilogikus analfabéta vagyok.....).

    VálaszTörlés
  5. Hűjaj!

    Annyi baba lesz itt, hogy győzzük nézegetni!
    Egy valaki másolva sokszorosítja, most a kilányod, meg párosítja őket...!:)))

    VálaszTörlés
  6. Sajnálom, Larion! A Te babáid annyira egyediek, hogy a legnagyobb ostobaság másolni őket, hisz rögtön kilóg a lóláb. A vásárló viselkedése példás (hisz átlagos magyar szokás, hogy "jó nekünk az ócska másolat is, ha olcsóbb.."), és valószínűleg jól odahatottatok, mert már nem is lehet látni a honlapon egy babát sem.. :)

    VálaszTörlés
  7. lehet, hogy már le is vette őket? én ugyanis nem találom. persze nem vagyok a számítástechnika ördöge... :)

    viszont akárhogy is, ez hihetetlen... elképesztő.... hogy a fenébe tudnak ezek az emberek nyugodt lelkiismerettel lefeküdni esténként?? így boldogok???? ha bennem felmerül a gyanú, hogy húha, ez lehet, hogy picit ilyen vagy olyan lett, tutira megkérdezek pár témában mozgó embert, és -bár ilyen szerencsére még nem fordult elő-, egyszerűen nem is tenném közzé, ha vki azt mondaná, hogy hát ez azért hasonló. Ráadásul hogy egyazegyben Belőled él?!?!

    írd majd meg, reagált-e valamit, és esetleg néhány szóban azt is, hogy mit, jó?

    és ne légy annyira dühös, bár valószínűleg Ő a híresebb (bár ezek után lehet, hogy csak hírhedt lesz :) ), azért a Te vevőköröd, a Meskások és a blogosok mind sejtik, ki itt a másoló, márpedig vagyunk egy páran :)

    VálaszTörlés
  8. Én is kíváncsi vagyok a végkifejletre. A véleményem ebben a témában ismered, Nova blogján erről már hosszabban is írtam...
    Sajnos amiben én nyomulok, ott még általánosabb dolog ez, sőt majdhogynem elfogadott. azért én is mindig elszomorodok, ha meglátom ugyanazt, csak gagyibban. Sokszor a Meskán is csak hüledezek, mennyi szar van (bocsánat:$) gagyi kivitelezésben, fele annyi áron. Sokszor annyira hányja-veti cuccok vannak, hogy rossz nézni.

    Bár gondolom ez nem vigasztal, azért gondolj arra, hogy ez nem egyedi eset, legfeljebb egy kirívó példa. Meg legalább a lelkiismereted tiszta.
    Az övé meg nem az. Vagy ha mégis, akkor még saját magának is hazudik, emiatt az alkotásai sem lehetnek sugárzóak.

    Egyébként én nem találtam a képeket, majd feltehetnéd, összehasonlításképp.

    VálaszTörlés
  9. Kovács Kata önéletrajzában divattervezőnek, alkotóművésznek tartja magát (érettségivel!), nincs szakirányú felsőfokú végzettsége, ő is csak szakkönyvekből tanult meg varrni, ezt írja magáról.

    VálaszTörlés
  10. Hajrá, Larion!!!!
    Bár úgy látom, már győztél, mert a babákat nem találtam az inkriminált honlapon. Helyes. A kis Pervinka meg közben egészen elfelejtődött, pedig nagyon finom, visszafogottan elegáns, hogy ne mondjam: decens kis hölgy! :)

    VálaszTörlés
  11. Nálam még mindig előjönnek a katababák:

    www.divatgaleria.hu
    bal oldalon felül: kék betűvel: "Karácsonyra: Katababák!", majd szintén kékkel a lap alján: "Katababa kollekcióm", egy oldalon az összes:
    a 7. sor utolsója + 8. sor 1. képén a vöröshajú, a 9. sor pink macskusza, az utolsó sor tündérei... csak már nem lehet őket kinagyítani.

    VálaszTörlés
  12. Én már csak az oldal tárolt változatát tudtam megnézni, és az nem hozta le a babák képeit, így nem tudok nyilatkozni, de biztosra veszem, hogy joggal akadtál ki! Sajnálom nagyon ami veled történik, bár a te babáid annyira eredetiek és szépek, ráadásul van kisugárzásuk (szerény véleményem szerint rád hasonlítanak), és nem hiszem, hogy ezt le tudja a hölgy koppintani. Az pedig külön szomorú, hogy az oldalon leírtak szerint "walldorf jellegű" babákat is készít, akkor igazán tudhatná, hogy a waldorf szót egy f-fel írják...

    VálaszTörlés
  13. Na, itt vagyok.....
    Köszönöm Nelli a pontos útirányt a sok picire zanzásodott fotóknál......, így nem tudom aktívan kidomborítani őket, mert arra egyenlőre nincs jelenleg mód.....
    Csak az bosszant, hogy azért annyira nem ijesztettem meg, hogy le is vegye őket....( Valamit rosszul csináltam.....még dühösebbnek kell lennem?) Persze nem alpári módon közelítettem több soron, mindhárom levelezési címére küldtem levelet, a tf-ra sms-t és kitettem őt, ide-oda.....
    És mostmár figyelem a honlapját, nem lehet kívülről beférkőzni, csak tf útján.....
    Mit lehet ilyenkor tenni?
    Biztos bolond lenne sutba dobni azt a rengeteg babát, ami kijött a kezei közül, meg aztán itt a karácsony, és talán a pécsiek nem fogják megtudni mindezt, akik betévednek abba az esküvői vagy ki tudja milyen boltba?
    De, ha közelebb laknék.....
    Csak próbálok gondolkodni az Ő fejével........
    A Meskára nagy bátran , néhány babám leírása elé beékeltem az elérhetőségét és a nevét és a hamiskodásait......
    Kaptam is a Boritól és Rékától dorgálást ezügyből kifolyólag és azt is kifogásolták, hogy miért rakok fel youtube-s zenéket?
    Az előzőt még megértem ( de leírtam Nekik, hogy meg akartam leckéztetni kicsit ezt a hölgyikét, és azt gondolom jogosan mérgelődöm.....), de azt nem , miért baj, ha törekszem arra, hogy néhány pillanatra jókedvhez segítsem az arrajárókat? Jaj ezek a szabályok, kiráz tőlük mindig a hideg......... :))
    Ráadásul nem is képzett, csúnya- csúnya néni.... ejnye - bejnye......
    De mit csodálkozom én ezen? A múltkor a Vikinek lopták el a kedven kitűzőjét, míg aludt békésen egy hosszú buszos úton....akkor is úgy reagáltam, hogy sajnos elég randa kis világ szűrődik körülöttünk össze-vissza, mert nincsenek főértékek, nincsenek markáns-megbízható és karizmatikus egyéniségek , akik a kis országunkat előre tolnák és támogatnának abban, hogy mindenki megnöveszthesse a szárnyait, ameddig tudja, és lenne sok boldog állampolgár, sok nevetéssel .......... ..
    Az megy kicsiben, ami nagyban is..... nem tudom ez jó gondolatkör-e, de ezek a fajta mindennapi stiklik mindig ide zavarnak vissza..............

    VálaszTörlés
  14. Kedves Erika! Nem is értem, hogy lehet ennyire larionos babákat másolni. Hogy meri ebben a kis országban? Nem gondolta, hogy ez kiderül? Most biztosan összehúzta magát. Jó kis lecke volt! És amúgy köszönet Neked, hogy felhívtad a figyelmet, mert ez a veszély mindnyájunkra leselkedik!

    VálaszTörlés
  15. Már eltüntek a babák! Nincs fenn, levette!

    Tiszta idegbe vagyok!
    Lehet, hogy a Sörikét is lelopta?
    Bontok még egy bort! Nem! Kettőt!

    VálaszTörlés
  16. Szervusz!
    Soldi blogjáról kerültem ide, mint sokan másokhoz is. Elég felháborító, ami történt, bár én nem láttam a másolt babákat. Ennek ellenére, ha ennyien írjátok, biztosan van alapja a dolognak, s mivel én Pécs mellett lakom és napi szinten járok az említett városba, biztosan elhintem egy két helyen a dolgot, erre számíthatsz.
    Minden jót kívánok továbbra is! :)

    VálaszTörlés
  17. Főfüge: Ha ellopta a Sörikét ez a némbör, akkor rajzolok gyorsan neked egy másikat..... Ugye nem ártott meg a két üveg bor tegnap este? majdnem Veled tartottam, csak nem a bort szeretem.....
    Bogi: Köszönöm a támogatást, mindjárt megnézem tényleg levette-e a randa másolatait.....
    Még szerencse, hogy a rossz közviszonyok között megannyi értékes emberke jócskán fellelhető... Van remény arra, hogy ne csüggedjen el az emberlyánya, mert arra nincs idő....., hisz minden nappal rövidebbé válik az életünk......... Ez elég fontos tényező......le kell győznünk a félelmeinket, bánatainkat, a napi szinten megjelenő megpróbáltatásokat és csak abba belerakni az energiákat, amitől jól érezzük magunkat......

    VálaszTörlés
  18. Waooohhhhh....... Levette az összes babáját...... De figyelni fogom és leterrorizálom, ha bűnös hajlamai utat törnek( becsatlakozom a ("Nagy testvérhez")
    Reszkess Kovács Kata, Pécsről, mert látszatra jámbor lélek vagyok, da ami belül lakozik......... ( inkább ne ismerd meg a sötétebbik énem ) és megpiszkálják, annak az embörnek annyi lesz ...........

    VálaszTörlés
  19. drága! gyönyörűek és sikeresek a babáid, (magam is hatalmas Larion-baba fan vagyok) mégis miből gondoltad, h egyszer majd egy szuperkreatív valaki jókedvében nem másolja azokat ? :) és én még abban is biztos vagyok, h más is másol, csak nem tudsz róla.
    nézd a jó oldalát. jó vagy. és a Larion baba az Larion baba. képtelenség egyazegyben lemásolni. ezeknek a babáknak lelkük van. nem láttam a másolt termékeket, de nem is érdekel, mivel tudom, h a közelébe nem mehet a babáidnak. ne idegeskedj, ez van, volt és lesz. aki tehetséges és sikeres, annak ez a sorsa.. támában visszatérő szlogenem: az igazi konkurencia NEM másol. és tényleg nem.

    VálaszTörlés
  20. Nem kell megijedni! Ami egyedi, az egyedi!
    Belőlem is, csak egy van!:)))

    VálaszTörlés
  21. Megnéztem nevezett hölgy oldalát. Szerintem nem csak a babákat másolja, de persze tévedhetek. A babákat mondjuk nem láttam. Az ékszerekből is bőven van hasonló, mind a Meskán, mind az Etsy-n, mást most inkább nem jegyzek meg itt, mert talán nincs igazam.

    VálaszTörlés
  22. eszembe jutott valami: hogy milyen könnyedén beismerte, hogy másolt azzal, hogy rögtön le is vette... nem igaz? :)
    válaszlevelet legalább írt?

    VálaszTörlés
  23. ...varrjak én is egy másolatot? akartok egyet röhögni? de lehet, nem tudom befejezni...elvinnének kényszerdzsekiben a hatodik öltés után...
    Larion jó vagy...sztem ennyi elég ennek a nőcinek...már viseli a cipőnyomod, hidd el...

    VálaszTörlés
  24. Varjál egyet! Licitre!

    Ajánlatom: 100 Ft

    VálaszTörlés
  25. Bocsi Főfüge, létszíves váltsd át, mert Kovács Katánál euróban vannak megadva az árak (komolyan, nem vicc!)

    VálaszTörlés
  26. Hűűűűűhaaaa!

    Új ajánlatom: 4 euró

    Sűű! Kivert a víz!:)))

    VálaszTörlés
  27. Micsoda izgalmak várnak rám, ha belépek erre az oldalra.....
    Izzik a virtuális lapfelület...... Nagyon bííírom......
    Az történt tegnep este, hogy kaptam egy bocsánatkérő levelet a Hölgytől és a Férjétől, de inkább a Férj képviselte a feleségét.....és persze volt ott mindenféle manírozott szöveg, aminek nem dőltem be, mert már nem vagyok mai csirke..... Hihihi.....
    Na, mindegy ....... lényeg a lényeg, hogy valamit elértünk a Nellivel vállvetve ( mint két dühös és intenzív amazon ), persze ez csak a felület.........ki tudja, hogy mi lesz a sorsa annak a tetemes mennyiségnek, ami saját dekorációnak is sok...........
    Amúgy meg nagyon köszönöm a bíztató és jószándékú gondolatokat , melyeket küldtetek, sokat segít mindig........
    Ezen a licit dolgon elgondolkodtam, csak az a baj, hogy nincs klónozott másom egyenlőre, hogy minden kérést gyorsan telejesítsek......... Karácsonyig foglyul ejtett a lakásom......... és mindennap megszülök egy újabb textilbabust a kezeim közül és a beléjük lehellem a lelkem, amiben ott lesz a harcos énem is....., vigyázat ezekkel a babákkal, mert a látszat csalfa illúzióóóó... :)))

    VálaszTörlés
  28. ninjatündérkék? hmmmm....életlehelés?....hmmmm...elgondolkodtató...főnöknek mikulásra...

    VálaszTörlés
  29. Larion...ez most itt milyen időzóna? 23.24 óra? vagy ez most csak egy álom? és én azt álmodom, h melóhelyről üzenetet küldök? Főfüge...4 euró...meggondolom, h hozzáfogjak-e. tudod én meg a varrás türelem nélkül=quasimodo dupla üveghatású képmása, ahogy épp lehajol, begörcsöl a dereka, és csak a púpja látszik, de az is csak hátulról...még mindig akarod? :)))

    VálaszTörlés
  30. De, jó fej vagy Kedo..... Az nagyon jó, munkahelyről üzit küldeni...., mert akkor Te sem vagy túl jó kislányka.... Nekem a kis rosszalkodósdi bejön...... Olyan rövid ez az élet a folytonos megfelelésekhez és fegyelmezettségekhez....Hihi....
    Varrjál Te is, mert akad egy eurós pénzforrás a Főfügétől, az jól hangzik... agyon kereshetnénk magunkat...
    De akkor most rohanj ki a munkahelyedről és egyenesítsd ki közben a derekad, mert azt hinnék , hogy zavarodott vagy, amint rohangálsz félbehajlított fizikai testeddel..... :))))) Igen, csak így akarhatom a varrásod, ahogy leírtad........!!!!

    VálaszTörlés
  31. Újabb förtelmes Larion utánzatok:
    gezso néven a Meskán a Cicc és Semmi Cicó...

    VálaszTörlés
  32. Hááát, Nelli megy már egy jó ideje ez a dolog néhány Meskás alkotótárs részéről is, ( hihetetlen vastag arcbőrrel rendelkeznek), de épp ezért kell nekem mindig jobb dolgokat kihoznom magamból..., ami néha elég fárasztó állandóan résen lenni és küzdeni ellenük is ...........(akinek nem inge......)....

    VálaszTörlés
  33. Lemaradtam kicsit a csata sűrűjéről, de most rákattantam újra a történetre, és kivívtad az elismerésemet! NAGYON helyes, hogy nem hagytad annyiban a dolgot, és harcba szálltál a babáidért! Ha a népség többsége így tenne, nem itt tartanánk. A lustaság, kishitűség, gyávaság, úgyis-úgyse mentalitás eredménye, hogy a pimaszoknak áll a zászló. Még pár százezer Larion, és meg vagyunk mentve:)
    A Cicc meg olyan, mint egy félkész Larion-baba, arca még nincs, de tévedésből már felkerült a Meskára:)

    VálaszTörlés
  34. Belindának: Neked is jó a rálátásod, érted és érzed mi a probléma...., de látod, mennyi minden beleférhet a jó kis magyaros - rossz gondolkodásokból kifolyólag az "értékrendszerekbe".......
    Hiába küzdenék, röhögnek egyet és ugyanúgy folytatják a stikliket......
    Korábban jeleztem néhány alkotótársam felé, hogy pont ilyet, meg olyat csináltam előttük.... mi volt a válasz: kikérem magamnak, meg ja.... azt valahol, valamelyik cipővásárlásnál láttam egy boltban ( egy "szaloncukor" táskámnál) és ezért megcsináltam én is...., de egyébként az illető Colettet is másolja ........ Ejnye-bejnye.....
    Meg ilyesmi fel nem vállalt bűnözések....., régebben többet bosszankodtam a Meskás stiklizők miatt, de tényleg fárasztó már erre energiákat pazarolni, inkább törekszem arra, hogy azért is kitalálok megint mást....( hogy azt is könnyűszerrel kopírozhassák....).

    VálaszTörlés
  35. :) A pimaszok mint a kreativitás motorjai? Ezt nevezem pozitív gondolkodásnak! :)

    VálaszTörlés