2009. november 7., szombat

Gondom van a H1N1-es vakcinával.....beoltassam a gyerekeim , vagy sem?



Kíváncsi vagyok, ki hogy áll ehhez a dologhoz?
Mindkét suliból megjött a propagandaanyag ezügyben.......... Annyi a kérdőjel az egész körül..... Mi ez most?
Valóságos bajság, hisztériakeltés, üzlet, a tömegek szándékos fertőzése - kísérletezgetések rajtunk, egy gyorsan összecsapott oltóanyag ? Én még mindig nem látok tisztán és bizalmatlanabb vagyok, mint befogadóbb..................

15 megjegyzés:

  1. A mi családunkból csak anyukám oltatta be magát, mert neki vannak más egyéb betegségei is. 2-3hét kell elvileg mire kifejti az oltóanyag a hatását. Sajnos anyu időközben elkapott valami nyavaját. (kb az 1. hét után) (orrfolyás,torokfájás,láz nélküli valami) Mivel az ember 3hétig nem lehet bezárva, mert intéznie kell a dolgát nem tudja kikerülni a vírust,hogy el ne kapja valahonnan. Én és apu nem oltattuk be magunkat és nem is kaptuk el még anyutól úgy tűnik.... (de azért lekopognám)
    Félek az oltóanyag mellékhatásaitól, mivel én még soha semmi ilyesmivel nem voltam még beoltva. Nekem is ingyenes lenne, mert tartós betegségem van.
    Ha jobban tájékoztatnák az állampolgárokat, akkor lehet,hogy másképp állna hozzá az ember, de így...

    VálaszTörlés
  2. sziijja :)

    Mi nem tudhatjuk, mi van a háttérben... és ha gondolkodik rajt az ember, csak beleőrül.. én is napok óta ezen évődöm...

    és úgy döntöttem, hogy oltatunk.

    mert ha elkapja, és baja lesz, az az én felelősségem, és verhetem a fejem a falba, miért nem oltattam be.

    ha az oltástól lesz baja ( remélem nem ) .. szóval több a valószínűsége az elkapásnak.....

    minthogy az oltás megártson.. azt hiszem.

    a bolti kajákkal több méreg megy belénk, biztos vagyok benne.

    VálaszTörlés
  3. Ilyen vírus már korábban is volt, csak most éppen ez van felkapva és felfújva a média által, ezért megy a hisztéria és a pánik keltés.
    Persze ez is veszélyes, nyilván. Legalábbis nem kétlem. Ráadásul azt jósolják, hogy nagyon terjedni fog.
    Én minden évben megkapom a szezonális influenza oltást, most a héten duplán oltottak be, megkaptam a H1N1-est is.
    Nekem/nekünk apukám javasolta, aki egyben a háziorvosom is :)

    VálaszTörlés
  4. Az eddigi halálesetek bizonyítják a betegség nem csak bizonyos életkorban veszélyes, hanem mindenkire. A másik gond, hogy túl lehet élni a H1N1-et azonban a szövődményekbe bele lehet halni. Szerintem jó lenne, ha mindenki komolyan venné Ha 6 millió beoltatná magát a többi embert is védené ily módon pl. kismamákat és 1 éven aluliakat. A nagyobbik gyerekemet beoltják az oviban, így nem terhelem a házi orvost vele.

    VálaszTörlés
  5. Szia, én elleneztem, ahogy a maszek gyermekorvosunk..sőt, a barátnőm gyermekorvosa is azt mondta még 2 hónapja, hogy dehogy, Mostanra mindketten már a saját unokáikat is beoltották. Csak annyit mondanak, hogy nézzük meg a WHO adatait. Ez nem élő vírus.
    Az 5 évesemet beoltattom, de a kicsit nem, inkább a környezetét.

    VálaszTörlés
  6. Azta, milyen vegyes ez a dolog!
    Az anyósom óvodában dolgozik, ők is megkapták a kérdést. Sok orvost kérdeztek meg erről és arról az oldalról is. Náluk a konklúzió az volt, hogy nem javasolják több dolog miatt:
    1. A hatóanyagok között van higany.
    2. Nem ismertek a mellékhatások, mert nem tesztelték elég ideig, főleg nem gyerekeken.
    3. A vírus nem szed sokkal több áldozatot, mint a többi influenza, csak "ez egy új faj!" Emiatt van, hogy többet hallunk a szövődményeiről. (ugyanakkor egy pár évvel ezelőtt láttam egy riportot, amiben egy fiatalembert mutattak be, mivel ő félig megbénult a sima influenza elleni oltástól.) Igazából evvel az egész harcihővel akkora terhet raknak az ember hátára, hogy a végén már senki nem tudja mit tegyen!
    Férjem sokat jár külföldre, nagy konferenciákon vesz részt, sok emberrel találkozik, de én így is azt mondom, hogy inkább sok vitamint eszünk! Jobban félek az orvosságoktól.... (de persze ha valami bajunk lesz a vírus miatt azt sosem bocsájtom meg magamnak!)

    VálaszTörlés
  7. Szia Larion!

    Én néhány linket másolok ide be, érdemes elolvasni!!!!

    1. http://tenyek-tevhitek.hu (hírek az egészségról fül/ influenza)

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm mindenkinek, nagyon hasznos gondolatok, még rágódom rajta......

    VálaszTörlés
  9. Ejkukk, igaz van benne higany, de ebben a mennyiségben egyáltalán nem ártalmas!

    Ez pedig amit írtál, hogy XY beoltatta magát és elájult/meghalt, stb. abszolút csak a pánikkeltés. Vannak akiknek a szervezete gyengébb, könnyebben reagál bizonyos dolgokra. Ezek az emberek egy teljesen ismert oltástól is rosszul lehetnek, vagy egy gyógyszertől, akármitől.

    Én még élek :)))

    VálaszTörlés
  10. Szia!Én gyógyszerész vagyok...jelenleg ugyan házon belül...én NEM...
    Senkit nem akarok befolyásolni,csak annyit,létezik az a pénz,amennyiért azt tudjuk meg a tévéből ,amit egyesek akarnak,hogy tudjuk...A pénz ,politika és gyógyszeripar nagyon jó haverok...és ez nem a legjobb a földi halandónak.Egyenlőre így gondolom...a tévé is egy jó mosoda az agynak,de a másik részről sem hiszem el az összeesküvés elméletet,hogy az oltóanyaggal akarnák megelőzni a túlnépesedést

    VálaszTörlés
  11. ........Én is azt gondolom, hogy kinőttük az a korábbi passzív és gondolkodásmentes állapotot, melybe idomítottak bennünket a korábbi időszakokban... .Nem véletlenül erősödött meg a tiltakozés és aktivitás a saját magunk védelmében, mert fejlődünk..... Csak ezt még mindig nem akarják tudomásul venni bizonyos emberek, kik még az idomítás szánalmas gyeplőjét rángatnák a nyakunk körül.....
    Még mindig több bennem az ellenkezés ezügyben, mint az engedelmességre való hajlam.............

    VálaszTörlés
  12. én nem oltottam be volna magam, ha nem érintkeznék babákkal-újszülötekkel.. így megnyugtattam a lelkem. a doki, aki beadta, maga is be volt oltva, de mosolyogva csak annyit mondott: fel van fújva az egész, no para, ha akarod beadatod magadnak, ha akarod nem, ugyanúgy mint a minden évben esedékes influenza ellenni oltó anyagokat. hamarosan lecseng ez az egész.nem lesz semmi baj.

    VálaszTörlés
  13. Utolsó gondolat egyik ismerősömtől és mindezügyből kifolyólag:
    A félelem karmesterei a politikusok, akiket megáldanak a vallási dogmák.
    Hamis ígéretekkel, hamis illúziókat ébresztenek az emberekben. A hamis illúziók alaptalan félelmeket teremtenek az emberek elméjében. Ennek következtében nem tud érvényesülni a szív szeretete, a szívből jövő jó szándék, a feltétel nélküli jó akarat. Mert a feltétel nélküli jó...tovább» akarat olyan, mint a nap fényessége, senkire nem vetít árnyékot. Nincsenek kivételezettjei, filozófiai elgondolásai, nem választ ketté semmit, és nem állit szemben senkit. Fölötte áll, az önzésnek. Nem verseng, maximálisan adja, amije van, határidők és feltételek nélkül. Gondolkodjatok csak el, mennyi értéket hordoztok magatokban, amit sugározhatnátok a világban. Hiszen nagyobbak vagytok, mint a nap! Ti vagytok az áldás, ami belőletek fakad, mint a tisztavizű forrás, ami ha szabadon áradhat, soha el nem apad.

    VálaszTörlés
  14. Egy kis segítség, hátha még nem késő:
    http://kisvic.blogspot.com/2009/11/blog-post.html

    VálaszTörlés