2009. október 20., kedd

Csakis a szürkeség ellen..........egy kis Halloween feeling belőlem........




.........Ééééés akkor elkezdeném a visszaszámlálást a nyárhoz.........

Reklamálni szeretnék az ősz és tél ellen: fázós-színtelen-szagtalan és ízetlen........ nem bírom.........

Nyarak és telek megtanítottak rá, hogy a télnek nincsenek "örömei", nincs más, igazi élet, csak az a pogány és vad öröm, mely elragad mindent, ami él, ha fény esik rá.
(Márai Sándor)

8 megjegyzés:

  1. Na ja!!! Vagy akkor legalább a karácsonyt tegyük egy kicsit arrébb, hogy tovább lehessen rá várakozni, mert a január az év katasztrófája!

    VálaszTörlés
  2. Az ősz tuti nem szintelen! :)))

    Na és a drága jó tavasz? Azt szeressük nem?:D

    VálaszTörlés
  3. Szagtalan?
    Hát akkor mi az illatos gyertyák,sütemény illatok tömkelege,és a télnek is van egy illata.
    Színek meg itt is vannak-ősszel a legtöbb,a télnek is vannak szép szikrázó színei...
    Én nem tudnák választani az évszakok közül kedvencet,pedig a hideget én sem szeretem.:O)

    VálaszTörlés
  4. Az ősz szagtalan? Ezernyi szagot érzek odakint! Avar, gyümölcsök, napsütötte fű, fűszeres az egész... :)

    VálaszTörlés
  5. Én nagyon szeretem az őszt (ami idén kb teljesen kimaradt) meg a telet is. Olyan jó forraltborral mászkálni Pécsett a Jókai téren, meg csöveskesztyűben tejfölös lángost enni, meg mézeskalácsot sütni, meg a radiátorhoz bújva kockás pokrócba burkolózva mézes teát inni, közben mondjuk Dést hallgatni... Meg sétálgatni Abaligeten, amikor hatalmas hó van.
    Igaz, még nem ilyen a tél. Általában karácsonyig szeretem, de január közepén én is elvesztem a türelmem. Igaz, erre a vizsgaidőszak is rádob egy lapáttal :(

    VálaszTörlés
  6. Jaajj nekem.......... hát képletesen értettem én azokat a bizonyos szagokat...... Jó, jó, tudom, hogy a forraltbor fűszeres íze mellett ott lebeg az édeskés illat is, meg emlékszem a mézeskalács és az igazi fenyőfa egyedülálló illatanyagaira, de csak ennyire slussz passz..........
    Nyáron sokkal több a máááámor a levegőben, bele lehet harapni.....
    Nem titkolom, télen többet csatangolnak a gyerekeim Apukájukkal, mint velem az avarban........ Jó időben bármikor beindulnak az ingereim, de most bocsánat....... az ingereim korai nyugdíjazásukat élvezik....... :)

    VálaszTörlés
  7. :D
    Hehe! Ki mikor született?
    Spec én tavasszal, úgyhogy csak az "átmeneti időszakokat" szeretem! Mellesleg a legtöbb növény is így gondolja, meg a medve is! Még ő is inkább átalussza a telet, csak ne kelljen tudomást venni a vacogásról!
    Amúgy a hó az csodálatos! Talán a legszebb és legtökéletesebb dolog, ami vele együtt jár: a csend, az a megismételhetetlen, ami hagy aludni!!!! (Bár nagyon szeretek reggelente, tavasszal a madarak játékára kelni!)

    Amúgy szerintem olyan jó, hogy mind különbözünk: ettöl lesz a világ érdekes hely.
    Ingerek: ha kinézek az ablakon és a csodás 19 millát érő kilátásunk helyett "semmmit" látok, sikítós és elájulós ingerem támad.

    VálaszTörlés
  8. Szia, Ejjkukk!
    Hogy is született a neved?
    Hát látom már , hogy van némi igazságtartalom a születési időpontoknak.... Én is tavasszal születtem, szerintem egy oroszlánfejű halak vagyok.....( az aszc. az oroszlán, elég nagy így bennem a végletesség...).
    Én is addig húznám magamra télen a 4 falat, míg meg nem hallanám a madárfüttyöket....., de ha az emberlánya családot alapít, ez képtelenséggé válik.....
    Nálunk se jobb a helyzet, ha kinézek az ablakból: nicsak szürke és kocka házak sora.....mily kiábrándítós életélmények........na, de van itthon anyagtenger jó sok és mindenféle színű, ami átsegít ezeken a napi problémákon....., ahogy Nálad is működik ez a túlélési technika...........Megyek is....

    VálaszTörlés